Funderar du på fasadrenovering?

renovera fasaden

Fasaden må se ut som om det är ett skal på huset, men det finns även där för att skydda huset mot både väder och vind. Fasaden är det första man ser på ett hus, och det är bra att se till att den håller. För att en fasad ska upprätthållas, så krävs det en skicklighet inom hantverk, samt att det även krävs att de som utför fasadrenovering har en känsla av estetik. Det är en god idé att anlita ett bra företag som kan göra din fasadrenovering Uppsala, för bästa resultat. De kan renovera fasader oavsett om det är trä, puts eller tegel. 

Varför ska du göra en fasadrenovering?

Fasaden är det som skyddar ditt hus, det är det som ger intrycket som besökare får och det är viktigt att hålla fasaden i gott skick. Om du har en fasad som spruckit, så är det vare sig snyggt, eller särskilt bra för huset. De klimatförändringar som ofta sker påverkar fasaden på ett negativt sätt. Mycket nederbörd, samt långa perioder med kyla gör att kvarvarande vatten i väggar och fasader fryser. Det innebär i sin tur att det blir stora påfrestningar på alla sorters fastigheter. Om du har en putsad fasad så kan det ge puts som spricker och lossnar. Det kan ge frostsprängningar samt att armeringar i tegelkonstruktioner kan rosta och spjälka loss tegel. Du som har trä eller tegel kan få andra problem. Du som behöver renovera fasaden kan vända dig till en byggfirma Uppsala

29 Oct 2019

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.