Funderar du på att renovera ditt kök?

Är det så att du går i tankarna att renovera ditt kök? Då kan det vara bra att få tips om köksrenovering. Oftast så kostar det ju en hel del pengar, så det är viktigt att du får det resultat du drömmmer om. Du bör börja med planering av köket, hur du vill att det ska se ut och vad du vill ska finnas i det. Sedan även fundera på om du ska ta in hantverkare eller göra jobbet själv, eller lite av båda delar. 

Ha många elkontakter

Ett tips vi vill ge dig är att installera flera elkontakter än du tror du behöver. Det behövs alltid många sådana. Fundera även på vad de ska sitta och var i köket du behöver ha belysning. Sedan vart du tänker dig att ha eldrivna apparater. Fundera även på hur kontakterna ska se ut och om de går att dölja på bra sätt. Tänk på att elinstallationer måste göras av en certifierad elektriker. 

Satsa på funktionella detaljer

Det är oftast detaljerna som gör det hela, så att säga. Så fundera ut vad för detaljer du vill ska finnas i ditt kök som kan göra det där lilla extra för det kompletta utseendet. Se även till att ha gott om bra förvaring. Satsa gärna på dold förvaring, det är guld värt.

Mer bra tips

En sak att tänka till lite extra på är arbetsytor. Det är oftast så att man tycker att det finns för få eller små sådana i sitt kök. Så ska du renovera är det ju lika bra satsa stort på det. Ha även ett skafferi, för det är ett ultimat sätt att ha en dold förvaring för torra varor med mera.

Fundera på din planlösning över hela huset och om du kanske kan slå ut en vägg för att göra köket större om du har behov av det. Ett stort luftigt kök är inte fel att ha. Sätt gärna även in en kökksö, som ger många fördelar. Det ger extra arbetsyta, extra förvaring samt en social plats i köket att vistas runt!

 

13 Jun 2020

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.