Funderar du på att bygga?

Är det så att du går hemma och funderar på att bytta något? Det kanske är ett attefallshus, en fritidsstuga, en lekstuga eller nåt annat du vill göra. Om du ska bygga på egen hand så är det viktigt att du har bra bygganvisningar att följa. Du kan även kolla in denna blogg med byggtips. Sedan är det även en fördel om du har lite hantverkarerfarenhet, eller är lite händig. Det blir lite lättare då att bygga om du inte har tummen mitt i handen. Om du känner att du inte kan bygga på egen hand, ja då tar du in en snickare som kan hjälpa dig så klart. 

Skaffa rätt material

Det är inte bara rätt sorts bygganvisningar du behöver utan du har så klart även behov av att ha rätt sorts material hemma. Det kan vara olika sorters brädor, plankor, spikar, skruvar med mera. Ofta kan du se i bygganvisningarna vad det är du bör använda för material när du ska bygga. Det är därmed bra att köpa hem det om du inte redan har det hemma. Sen så är det bra att ha en uppsättning med verktyg. Det är inte fel att satsa på att ha en välfylld verktygslåda hemma, som innehåller hammare, skruvmejslar, såg, samt andra bra verktyg. Ha gärna ett lager med olika sorters skruvar och spik hemma med, så underlättar det även för ditt bygge så väl om det är andra saker du behöver spika eller skruva.

13 Feb 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.