För dig som äger ett byggföretag

Att äga ett företag, det må vara inom bygg eller annat, så finns det en hel del saker att tänka på. Det är allt från att tillgodose kunderna på ett bra sätt, till att sköta bokföring till att få det gå runt ekonomiskt. Det finns ett sätt att lösa tillfälliga brister på pengar. Ofta är det ju som så att man skickar en faktura till sin kund. Denna har de ett visst antal dagar på sig att betala. Innan det görs, så får du ligga ute med pengar kanske. Det kan lösas genom att sälja fakturor. Man kan sälja en, eller flera och då till ett factoringbolag.

Vadå sälja faktura?

Sälja fakturor är som det låter, Man tar de fakturor man skickat till sina kunder, och låter ett factoringbolag köpa dem. De köper fakturorna för en lite mindre summa än vad de är på. Du som företagare får pengar direkt och dina kunder får betala sin räkning till factoringbolaget istället. Detta är ett sätt att göra sig likvid och många nya och små företag kan ha stor nytta av detta. 

Få in pengar direkt

Många gånger kan ett företag ha behov av att få in pengar ganska omgående, och det kan vara svårt att vänta in kundernas betalning. Då är det bra att det finns såna här lösningar i form av att sälja fakturor. Det gör att företag slipper låna pengar eller själva bli sena med att betala sina egna fakturor. 

17 May 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.