För de lite större jobben

Jag fick en fråga härom dagen som jag inte hade räknat med. En av mina äldsta vänner ringde och berättade att de skulle bygga nytt hus och att han ville göra det emsta av jobbet på egen hand. Jag frågade givetvis om han visste vad han gav sig in på, det är ju inte som att det räcker med en spade och en skottkärra när man ska utföra schaktarbete precis. han bara skrattade och sade att nej, det visste han och att det han var ute efter var att hitta någon som hyr ut maskiner i Uppsala och att jag borde veta eftersom jag har bra kontakter i byggbranschen. 

Jag fick fundera lite

Jag är ju van vid att man anlitar folk som gör jobbet åt en och de har ju sina egna maskiner. Men sen slog det mig. S Rental, de har ju maskinuthyrning i Uppsala, Örebro och andra ställen i närheten. Jag sade till honom att ringa till dem och kolla läget. Idag ringde han tillbaka och berättade att han hade hyrt en hjullastare med skopa. Det är ju tur att han jobbat med sånt förut och har förarbevis för tunga arbetsfordon! Däremot ville han att jag skulle komma ut till byggplatsen och kolla så att han hade tänkt rätt. Innan han börjar med schaktningen. Självklart sade jag. Jag ska dit nu i eftermiddag och jag har ingen aning om hur det ser ut idag. Kanske är det bara en gräsbevuxen plätt! Det ska bli lite spännande att följa hans framsteg ändå. 

 

4 Oct 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.