Få hjälp att värdera huset

Vad är huset värt idag?

Det finns många olika anledningar till varför man vill få sitt hus värderat. Det kan handla om skatteplanering, omläggning av lån, inför eventuell försäljning, bodelningar eller helt enkelt för att man är nyfiken och vill veta. Varför just du vill göra en värdering av huset är helt och hållet upp till dig. Jag tipsar bara om vad du ska tänka på när du vill göra det. 

Det finns olika tjänster

Om man söker online så kan man hitta ett flertal olika tjänster med värdering. Du skriver in vilken kommun det gäller, och även en adress. Det görs då en automatisk jämförelse med andra hus i området i samma storlek och vad de har sålts för. Dessa tjänster tar ingen hänsyn till renoveringar eller uppgraderingar du gjort, eller om du skött underhållet på ett bra sätt eller inte. Vill du få en mer exakt och korrekt värdering så rekommenderar jag att du vänder dig till en firma som kan det här med värderingar av fastigheter. Nedan finner du två länkar till personlig värdering av fastigheter i Västerås och Uppsala: 

Det är viktigt att man låter experter värdera huset, eller fastigheten. Gör man det online får man kanske en god fingervisning, men det kommer aldrig att bli en exakt siffra. De som värderar ditt hus kommer att gå igenom byggnaden grundligt och du kommer att få reda på alla de saker som både höjer värdet, och de saker som kanske sänker värdet. 

8 Oct 2019

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.