Enskilt avlopp - hur krångligt är det?

 

Om du bor i villa, eller har ett sommarställe, som inte är anslutet till det kommunala avloppet så måste du ha ett enskilt avlopp. Såvida du inte vill ha ett utedass och inget rinnande vatten vill säga. Förr var det ganska enkelt. Man grävde ner en avloppsbrunn, och såg till att vatten kunde rinna bort från själva brunnen så att i stort sett bara fast material fanns kvar. Idag är det lite krångligare, och lite dyrare. Man måste anlägga ett avlopp med godkänd infiltrationsbädd, och hela arbetet måste dokumenteras från start till färdigt resultat. Detta är inget man gör på egen hand, om man inte har rätt kunskaper. Vill man inte ha denna typ av avlopp kan man istället välja att gräva ner en sluten tank. 

Glöm inte att ansöka om tillstånd

För att få lov att anlägga enskilt avlopp måste man först och främst ha ett tillstånd. Du ansöker genom att först gräva en testgrop där du vill ha ditt avlopp, och sedan kommer en inspektör för att kolla hur marken ser ut. När detta hål sedan är godkänt är det dags att börja gräva. Anlita gärna en expert, som har gjort denna typ av jobb förut, så vet du att det blir riktigt gjort. Söker du efter markarbete i Västerås, klicka här, och för andra orter är det bara att kolla gula sidorna i telefonkatalogen, eller söka på nätet. Med en bra entreprenör får du alltid ett perfekt resultat, som inte riskerar att underkännas i efterhand. 

3 Sep 2019

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.