En pålitlig bil

Varje seriös byggare, elektriker, målare eller annan hantverkare med lite erfarenhet i branschen vet värdet av att ha en egen bil som funkar lika mycket för transport som för förvaring av verktyg och produkter som man behöver - eller kan tänkas behöva - i sitt arbete på daglig basis. Det bästa är att ha en egen van, men det funkar att ha en vanlig bil med släp också. Jag har själv alltid gillat att ha en van, men en vän till mig som nyligen köpt en ny Volvo kombi valde istället att fästa ett litet släp på sin dragkrok och efter en liten inspektion här nu i helgen så får jag säga att det verkar ju faktiskt funka precis lika bra. Det som är bra med den varianten är att man kan välja att använda bilen även i vardagen - man ställer helt enkelt bara av släpet! Eventuell företagsreklam kan man ju också förpassa bara till släpet om man vill kunna köra runt inkognito privat.

Släp funkar också

Dragkroken köpte polarn på bileochjag.se och de levererade tydligen jättesnabbt. Jag fundera själv på att skaffa en dragkrok så att jag kan använda släp privat lite då och då, så då vet jag ju var jag kan vända mig. Ett släp är ju väldigt användbart även utanför jobbet, för att t ex slänga skräp eller flytta stora grejer. I allmänhet är det skönt att ha egen utrustning i den utsträckning man kan, så man slipper förlita sig på andra. Det kan förstås vara en yrkesskada, det där.

9 Oct 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.