En bra elinstallation är viktig

När elen var ny i Sverige användes den främst till att ge oss belysning i huset. En stackars lampa i varje rum krävde inte så mycket av den som drog in elen i huset och därför var det inte heller helt ovanligt att man gjorde det på egen hand. Idag används el till så otroligt många saker, både i det privata hemmet och på företag, och det är då väldigt viktigt att det är en certifierad och professionell elinstallatör som gör jobbet. Även när det ska dras ny el i ett befintligt hus, eller om något behöver lagas så ska man vända sig till proffsen. För elrenovering i Stockholm‌‌ kan jag rekommendera Bagarmossens Elbyrå, som har många års erfarenhet och kan hjälpa både privatpersoner, hyresvärdar och företag. 

Får man dra in elen på egen hand?

Man får faktiskt göra ganska mycket på egen hand, och att dra själva kablarna kan du göra om du vill. Du måste däremot be en certifierad elektriker kontrollera arbetet du gjort, och sedan skriva ett intyg på att det är fackmannamässigt utfört. När det sedan ska kopplas in mot elnätet måste du anlita elektriker. Om du mot förmodan skulle få för dig att utföra elarbeten på egen hand måste du vara medveten om att din försäkring kan bli ogiltig. Det vore extremt korkat att spara några kronor på en korrekt utförd elinstallation för att sedan bli av med huset i en brand och sedan inte få ett öre på försäkringen.  

24 Feb 2019

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.