Elektriker ska väljas med omsorg

Är det något man ska ha riktigt stor respekt för så är det elektricitet och det gäller alla, privatpersoner som byggarbetare. När något ska byggas eller renoveras och el är inkluderat så ska man alltid tillkalla en professionell elektriker för jobbet, för minsta missbedömning kan släcka liv. Välj alltid en certifierad elektriker för elarbeten, det är något man aldrig ska kompromissa med och det säger jag som själv har decenniers erfarenhet i byggbranschen.

El är en fantastisk uppfinning

Elektricitet är en fantastisk uppfinning och har möjliggjort för en helt ny nivå av bekvämlighet för gemene man. Idag är vi otroligt beroende av el och står handfallna när strömmen av en eller annan anledning går. En elektriker som jag själv haft mycket goda erfarenheter av är Elmiljö A. Möller AB, så bor du i västra Skåne så är det en jag varmt kan rekommendera. För dig som bor på andra änden av vårt sydligaste landskap skulle jag hellre rekommendera elektrikerängelholm.se.

Vad gör en elektriker?

En professionell elektriker sysslar bara med elrelaterade uppgifter, men de är inte få. Det handlar om allt från att dra ström och installera el i nybyggen till att analysera och besiktiga befintliga elsituationer. De genomför också stambyten och lagar sådant som är trasigt.

Som byggare har jag arbetat nära elektriker under hela mitt yrkesliv och jag beundrar det de gör. Nog för att jag själv har en del grundläggande kunskaper inom el, men en elektriker måste alltid vara on top of the game, så att säga. Det finns inte minsta utrymme för misstag. Om du studerar en elektriker medan denne arbetar så ser du hur fokuserad hen är. Det är ingen slump.

27 Jun 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.