Dusch eller badkar?

Om du funderar på att göra om badrummet så är det inte alltid ett måste att göra en full renovering. Du kan få ett fräschare och bättre badrum bara genom att byta dusch eller kanske även sätta in badkar. 

Vad får du plats med?

Det du ska kolla först är vad du får plats med i ditt badrum. Stort badrum gör att du kan köpa i stort sett vilken storlek du vill på duschen eller sätta in en större modell av badkar. Om du bara har ett litet badrum kan du sätta in vikbara duschväggar. Du behöver då även se till så att du har kakel eller klinker på golvet så det tål vatten. Fördelen med vikbara duschdörrar är att de kan just vikas inåt när duschen inte används, vilket ger större plats. 

Ett annat alternatviv är att skaffa en duschkabin. De är ofta enkla att installera och det krävs inget borrande i väggar. Du behöver inte heller ha klinker på golvet. 

När det gäller badkar så är det även här så att du måste anpassa efter storleken på badrum. Ett allt för litet badrum är inte bra att sätta in ett badkar i. Det blir för trångt. 

Badkar är generellt sett lite dyrare än duschar men är lättare att hålla rena och öppnar upp möjligheten för en spakänsla. Badkar kan stå helt fristående eller monteras fast i väggen så väl som det går att kakla in det. 

23 Jan 2020

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.