Dränera huset med en spade?

Det är bara en lekman som skulle få för sig att gräva en kanal runt huset med hjälp av en spade. Det tar tid, och är hur jobbigt som helst. Man får ont i ryggen, blåsor i händerna och det känns som man aldrig blir färdig. Hur vet jag detta? Jo, för min far var en lekman som trodde att han visste bäst och när jobbet sedan skulle göras så var det sonen i huset som "behövde röra på kroppen" lite. Pappas idé blev mitt jobb på något konstigt sätt. Jag grävde i totalt 3 veckor innan det blev klart och jag lovar dig att det gör jag aldrig om! Inte med en spade i alla fall. 

Lite äldre, lite smartare

Idag är jag vuxen och förstår att pappas idé handlade mest om att spara pengar. Det kunde han sagt då tycker jag, och framför allt så kunde han hjälpt till att gräva. Hade vi haft samma situation idag så hade jag vänt mig till en firma för maskinuthyrning och hyrt in en grävmaskin istället. Visst, det kostar några kronor men jobbet blir gjort så mycket snabbare. Och man slipper få ont i ryggen. Sen att man får lov att köra grävmaskin det är ju bara en bonus. Nu har vi inget hus som behöver dränering. Men kanske man skulle övertyga någon man känner om att de behöver en swimmingpool? Då kan jag ju hyra den där grävmaskinen och få ha lite roligt medan jag jobbar. 

1 Oct 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.