Digitalisering en ny trend inom byggnation

När det byggs nya hem idag så tänker och planerar man allt mer för det digitala liv som den moderna människan lever mitt i. Det handlar inte bara om att ha ett stabilt wi-fi tillgängligt i hela hemmet utan också om andra saker. Ljud är en av de sakerna som man bygger in allt mer i husen och likaså handlar det om ljus som drivs av svagström. En hel del av dessa installationer kan utföras av privatpersoner och detta är något du kan läsa mer om i artikeln från Sveriges Radio som handlar om att byggbranschen blir mer digital. Men är det alltid den bästa lösningen? Visst blir det kanske billigare men blir det rätt?

Det är aldrig fel att anlita experterna

Oavsett om du bygger ett nytt hus i Katrineholm eller om du ska renovera din bostadsrätt så är det alltid bra att kontakta en byggfirma som har kunskaper om olika typer av installationer. Då vet du att du får jobbet utfört enligt konstens alla regler och du får också garantier på de jobb som utförts. Gör du själv dessa installationer, vilket du faktiskt får, så är du själv ansvarig för saker som går fel. Dagens byggfirmor blir allt mer kompletta och kan erbjuda dig som vill bygga nytt en helhetslösning. Det innebär att du kan få ditt digitala hem redan från början och behöver inte dra några kablar själv om du inte vill. I framtiden får vi nog se detta som en standard, vilket vi ser fram emot. 

16 Apr 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.