Det kommer vatten ur tryckluftsslangen

Detta är ett problem som kanske är lite vanligare på industrier än vad det är för hemmaanvändaren. När man får vatten i tryckluften kan det uppstå en hel del problem med tillverkningen och därför är det viktigt att få bukt med det problemet. Men hur gör man? Det absolut enklaste sättet är att installera en kyltork. Hos Granzow.se kan du hitta några av marknadens mest effektiva kyltorkar som dessutom är väldigt energisnåla. 

Vad händer om man låter det vara?

Att få in vatten i tryckluftssystemet är aldrig bra. Det kan orsaka driftsstopp som blir både långvariga och kostsamma. Att dränera systemet tar lång tid och du kommer med största sannolikhet att få tillbaka problemet inom en snar framtid. Känsliga maskiner kan gå sönder och du kan också få rostbildningar på områden som kan störa hela din produktionslinje. Med en kyltork så eliminerar du detta och kan se till att du slipper onödiga stopp. 

Så här fungerar det

En kyltork kopplas in mellan kompressorblock och kyltanken. Den luft som bildas och som sedan samlas i tanken kyls ner till mellan 0 grader Celsius till cirka 5 grader. Kondensvatten fälls ut automatiskt och avskiljs. Du slipper således få in kondensvatten in i lufttanken. Den luft som du sedan får är runt 3 grader och är mycket lämplig för tryckluft i uppvärmda lokaler. har du funderingar kring att installera en kyltork, eller om du vill veta mer om hur den passar din verksamhet, kontakta Granzow så kan de hjälpa dig. 

12 Aug 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.