Det här med kontorskomplex

Som byggare har man varit med och byggt en hel del kontorskomplex, alltså stora byggnader med bara en massa kontorslokaler. Dessa har alltså bara kontor och det i stort sett varje rum, utöver då andra utrymmen som lunchrum, konferenslokal, toaletter och så vidare. Ibland är ett enda komplex ett enda företag som har, ibland är det flera företag som hyr in sig i detta. Det som är bra att vara många som delar på kontorslokaler, är att det för den ensamma företagaren kan vara ett sätt att få kollegor, eller någon att prata med på lunchen.

Hyra kontorslokaler

Det är inte ovanligt att man idag hyr sin kontorslokal. Det eftersom det kan vara rätt dyrt att bygga ett kpmplex från grunden. Det finns de företag som satsar på att hyra ut hela hus, eller då delar av huset eller bara ett enda kontor om man så önskar. Allt beror ju på hur stort företag man har, om man är ensam eller har anställda. Det är inte fel att från början fundera på vad man vill ha på sitt kontor, vad som är ett måste och vad som inte behövs. Är läget det viktigaste eller vad det finns att tillgå på själva stället? Det är bra att lista upp dessa kriterier, innan man börjar leta efter en kontorslokal. Då är det lättare att hitta det man faktiskt vill ha och inte bara tar första bästa som finns att hyra. 

13 Jul 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.