Det finns sätt att få loss kapital till företaget

Pengar behövs för att bygga

Vi har tidigare berättat om möjligheten att sälja fakturor när företagskontot gapar tomt. När du står där med ett byggprojekt och behöver köpa in material, och samtidigt inte fått in pengar från dina kunder så kan det ju lätt bli ett moment 22. Du kan inte bygga för att tjäna pengar som du kan använda för att bygga mer. Allt stannar liksom av. Detta är ju inte något som är unikt för småföretag, utan är faktiskt väldigt vanligt även hos större företag. En buffert är ju bra att ha, men det normala idag är att pengar går ut strax efter de kommer in, och ibland så glappar det lite mellan de två lägena. Då kan du, som vi nämnt tidigare, sälja fakturor om du vill. Men du kan faktiskt välja att använda dig av fakturabelåning istället om du vill.

Vad är fördelen med det?

Om man jämför med att låna pengar på en bank, eller via ett låneinstitut, så finns det två huvudsakliga fördelar. 

  1. Bättre villkor: Du får betydligt bättre ränta på det lån du får genom att belåna dina fakturor. Så lågt som 1%, men tänk på att räntor alltid är individuella. 
  2. Snabbheten: Genom att använda fakturabelåning kan du få dina pengar på kontot redan inom 24 timmar. 

Driver du ett företag, och är i behov av kapital snabbt och enkelt så är det väldigt fördelaktigt att nyttja fakturabelåning. Du får loss pengar i stort sett omedelbart, och till bra villkor. 

12 Jun 2019

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.