Det är många saker att tänka på när det gäller våtrum

Att bygga om, bygga till eller renovera är något som många gillar att göra på egen hand men när det gäller våtrum och speciellt badrum så är det viktigt att man vet vad man håller på med. Det finns en stor mängd saker som kan gå fel när man jobbar i dessa utrymmen och som inte blir synligt förrän många år senare. Det vore rätt trist att ha fått till det precis som man vill ha det bara för att ett par år senare upptäcka att det finns fuktskador!

Be om råd, eller om hjälp!

Om du är på väg att renovera badrum i Sundbyberg eller i närliggande område så kan vi tipsa om jep.se som är experter på just badumsrenoveringar. Där kan du få hjälp med våtrum både vad det gäller underarbete och ytskikt som håller en hög standard. De kan också hjälpa dig med tips och råd för hur du ska göra om du själv vill utföra stora delar av jobbet. 

Tänk gärna både en och två gånger innan du sätter igång

Eftersom just våtrum är förknippat med stora skador om det blir fel så är det inte säkert att ditt försäkringsbolag täcker eventuella framtida problem om du utfört arbetet på egen hand. Vi rekommenderar alltid att man ser till att anlita en våtrumsspecialist som ser till att det finns fungerande fuktspärrar och som också kan sätta tapeter som är anpassade för den typen av rum, alternativt kakel. Det lönar sig oftast i längden att leja bort ett sånt jobb även om det initialt är billigare att göra det själv.  

24 Feb 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.