Byta värmesystem?

Är det dags att slänga ut dina gamla radiatorer och satsa på något nytt? Då ska du definitivt fundera på att installera en värmepump istället för ett gammalt system. Men hur vet man vad man ska ha? Och hur beräknar man så att det blir rätt dimensionerat? Hos André VVS, som är specialister på värmepumpar i Uppsala, kan du läsa mer om hur du gör för att räkna rätt. Där får du också reda var du ska vända dig för att få rätt utrustning till ditt hem. 

Hur funkar en värmepump?

Principen är faktiskt ganska enkel. I ett slutet system så värms en vätska upp av antingen luften, berg, ytjord eller sjö. Denna vätska kommer sedan att transporteras till en slags kompressor som ser till att värmen blir högre. Sen går den värmen ut i ditt hus och den vätskan som bar värmen åker iväg igen för att hämta ny värme. Man kan jämföra det lite med ett kylskåp, fast tvärtom. Istället för att ta värme från ditt kylskåp och ge det till bostaden så tar värmepumpen värme från omgivningen och för in det i huset.  

Smart för ekonomin

En värmepump ger dig betydligt mer värme för pengarna. Även om det är en ganska stor investering så betalar detta sig tämligen snabbt. På mellan 5 - 10 år, beroende å hur du använder systemet, så har du tjänat in den kostnaden. Så funderar du på att byta, kolla upp värmepumpar idag. 

6 Aug 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.