Byta fönster eller renovera de gamla?

Att byta sina fönster eller renovera de man har, det är en fråga att ställa sig. Ibland lönar det sig att renovera de gamla, ibland inte. Om man ska köpa nya fönster, så kan man göra det på www.smartafonster.se. Gamla fönster kan dock vara värt att renovera då de ofta har en hög kvalitet i sig och det är inte säkert att fönstret är helt kasst bara för att det börjat flagna. Det gäller att undersöka fönstret för att se hur det mår helt enkelt. 

Fönstren betyder en hel del för husets karaktär

Om du har ett äldre hus så har fönstren anpassats efter arkitekturen och byter du ut dem mot moderna fönster så kan hela husets karaktär ändras. Det är bra att därför tänka till både en och två gånger innan ett fönsterbyte görs. Det är estetiska skäl och ekonomiska skäl. Det eftersom att husets värde kan faktiskt sjunka om det känns som huset förfulats. Dock går det att byta fönster om man letar efter originalfönster i bättre skick än de som sitter nu.

Byta fönster kan vara bra ibland

Om du har riktigt kassa fönster, så kan det ändå vara läge att byta dem. Det finns ju bra fönster som är i stort sett underhållsfria som även sänker dina energikostnader. Så det kan vara värt att faktiskt göra ett fönsterbyte om du bor i ett normalgammalt hus så att säga. Sen kan du byta dem själv eller anlita hantverkare.

24 Apr 2020

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.