Byggs det för mycket?

Det beror nog lite på vem man frågar. Ställer man frågan till alla de ungdomar som fortfarande bor hemma på grund av att de inte hittar bostad så är det ett nej. Frågar man istället bostadsrättsföreningar som idag står med tomma bostäder så är svaret ja. Sen är det naturligtvis lite olika i olika län och kommuner också. Stockholm har idag många tomma bostäder, men det beror mer på priserna än på brist på potentiella ägare till bostäderna i fråga. Rör man sig längre in åt landet ser det lite annorlunda ut. Som i Eskilstuna till exempel. Sen om det beror på att bostadsrätter i Eskilstuna har bättre priser eller bättre hjälp med ekonomisk förvaltning är svårt att säga. Med bra bokföring av affärshändelser och korrekta avstämningar gällande avgifter och hyror kan man få en välmående bostadsrättsförening. 

Vad kostar en bostadsrätt i Eskilstuna?

I dagsläget är prisbilden ganska human. Du hittar bostäder från runt 400 000 upp till cirka 3 miljoner. De finns spridda över hela kommunen och ju närmare centrum du vill bo, ju mer kostar de. Det kan också vara skillnader i priser beroende på storlek och skick på lägenheterna. Hur priserna kommer att se ut i framtiden är svårt att säga. Det är en del nybyggen på gång och det gör att befintliga bostäder kan komma att sjunka i pris. Funderar du på att sälja, så bör du därför göra det inom en överskådlig framtid. 

3 Aug 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.