Byggföretagen vill också synas på ett bra sätt

I vintras så såg jag en grej jag aldrig reflekterat över förr. Vi var utomlands en sväng, för att få upp värmen i kroppen och ladda batterierna lite. Där gick jag förbi en byggarbetsplats och byggare som man är så kikar man förstås lite extra. Jag märkte hur mina ögon sökte efter något, men jag kunde inte riktigt få grepp på vad det var jag letade efter. Jag stannade. Det var då jag såg det, eller INTE såg för att vara exakt. I Sverige så har vi alltid skyltar på bygget som informerar alla om vilket företag som är där. Vad som byggs och ofta också hur lång tid det ska ta innan det är klart. Det fanns inget sånt här alls! 

Vi är så vana vid byggskyltarna

När vi sedan kom hem till Sverige igen så såg vi ett flertal byggen på vägen hem från flygplatsen och de hade alla olika byggskyltar uppmonterade. Egentligen är det lite skrämmande att man är så van vid dem att man inte tänker på dem förrän man är på en plats där de inte används. Samtidigt så gillar jag att de sitter uppe. De talar ju tydligt om vilken byggfirma, eller firmor om det är ett stort bygge, som är där. Man vet också vad de håller på och bygger och det är nåt jag tycker om. En skylt vi körde förbi hade informationen "Bygger en cykel och gångväg som är klar hösten 2018" och då slipper man gissa vad de håller på med. 

10 Apr 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.