Bygga sitt drömhus

Det är många som drömmer om att bygga ett hus, på exakt det sätt de alltid drömt om. En del börjar med att köpa ett hus, som första huset, men väljer sedan att bygga ett eget. En del går raka vägen från att bo i lägenhet till att bygga hus. En del kan inte alls ha ett hus. Mycket beror ju på ekonomi, om man är själv eller familj och vad man har för förutsättningar. Att bygga hus är en stor investering man gör. Det finns dock hustillverkare, där det går att få ett hus som inte kostar allt för mycket. Dock ska man även lägga pengar på att köpa tomt, samt även se till att ha råd med alla driftkostnader. 

Satsa på standardhus eller bygga fritt?

Det finns idag flera olika sätt att bygga hus på. Det finns hustillverkare som har så att man kan köpa vad som är ett standardhus, som man sedan kan addera eller dra bort saker från. Det finns de hustillverkare, som bygger huset, exakt så som ni föreställer er det och det finns de hustillverkare som har modulhus, som ser ut på ett sätt och byggs enligt det sättet med. Ofta är det ju så att man vill ha ett personligt hus, som passar er stil och er personlighet. Det är mycket att tänka på dock om man ska bygga ett hus, utan att ha något att utgå från. Då kan det krävas en arkitekt. 

29 Mar 2019

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.