Bygga eget utomlands?

Drömmer du om att ha ett eget hus på Mallorca? Det är du antagligen inte ensam om. Många svenskar lämnar gärna Sverige för att söka lyckan, och värmen i andra länder. En del flyttar på heltid, andra på deltid. Oavsett så har man ju behov av en bostad, som ett hus på Mallorca eller en lägenhet. Man har då två alternativ att välja mellan. Antingen vänder man sig till en mäklare och letar efter ett eget hus på Mallorca, eller så sätter man igång och bygger ett!

Ska man leta eller bygga?

Som sagt så är det två alternativ man har när man söker ett hus på Mallorca. Det finns många hus som står redo att köpas, men det går även att bygga ett på egen hand, om man hittar en tomt att köpa. Det man dock måste tänka på är att det är en hel del att tänka på vid ett bygge. Det är inte samma regler utomlands som det är hemma i Sverige. Det är därför bra och väldigt noga att gå igenom och se att allt går rätt till. En bra byggfirma är ett måste och gärna då ett lokalt företag som finns på plats, det är billigare för dig. Läs även på om olika byggregler. Det så att du inte blir överraskad av saker som ska göras eller händer. Det är därmed bra att vara väl förberedd om du ska satsa på att bygga ett hus på Mallorca.

16 May 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.