Bygg ett eget växthus

Om du har en trädgård, varför inte då bygga ett eget växthus? En sak bara, tänk på att gödsla på rätt sätt, så att du tänker på växthuseffekten, och miljön! Det både i ditt växthus som du bygger och ute i din trädgård.

När du ska bygga ett växthus, så fundera på vilken storlek det ska ha. Ska du ha ett mindre som på bilden, eller ett stort där du kan gå in i? Det finns en bra guide här på Vi i Villa, hur man bygger ett eget växthus.

Bygga helt själv, eller köpa färdigt?

Det finns en mängd sätt att göra ett växthus på. Det går till exempel att ta gamla fönster och bygga ett växthus på det sättet. Det går även att bygga det som man bygger ett hus. Sen så finns det så klart de växthus som kommer i delar som man bara monterar upp. Det finns också färdiga växthus att köpa om du föredrar det.

Ett växthus ger dig mycket

Ett växthus ger dig grödor, men det kan även ge annat. Om du bygger ett stort, där du kan gå in i det, så kan du göra det till en oas för rekreation med. Sätt in extra värme och förläng säsongen, kanske en vilstol med så att du kan sitta/ligga där och njuta. Du kan få det till vad du vill beroende på vad för typ av växthus du väljer att bygga.

23 Mar 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.