Bra solskydd för uteplatsen är aldrig fel

När man bygger ett hus, så lägger man ju även ofta ner tid på att skapa den perfekta uteplatsen. Det man kanske inte tänker på är att man även har behov av bra solskydd. En del satsar på att köpa en parasoll senare, men det är inte fel att till exempel ha en pergolamarkis. Fördelen med denna typ av markis är att de är flexibla och kan anpassas på ett bra sätt för uteplatsen. Ofta kan man se restauranger ha pergolamarkiser så väl som olika sorter av restaurangmarkis. Men det går lika bra att ha det hemma, på sin privata uteplats.

Markiser, solsegel eller parasoll?

Oavsett vad du har för uteplats så kan du välja mellan att ha pergolamarkis, restaurangmarkis, terrassmarkis, solsegel eller ett parasoll. Alla dessa fyller funktionen till att ge dig skydd mot solen. Att sitta i gassande sol, hemma, eller på uteserveringen kan i längden bli jobbigt. Sedan så är det ju som så att beroende på vad du väljer, så kan du även använda det som skydd om det börjar regna. Det gör att uteplatsen fungerar oavsett väder. 

Sommar året om

Du som verkligen vill kunna sitta ute året om, kan utöver ett bra solskydd, satsa på att bygga ett uterum i glas till exempel. Det gör att du dels får ett extra rum, men även att du kan förlänga sommaren på ett bra sätt. Många gånger kan man även njuta av dessa typer av rum både på häst och vinter med. 

3 May 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.