Betonggolv behöver inte vara grå och tråkiga

När man pratar om betonggolv så är det oftast en grå och sträv yta som först kommer upp i huvudet. Den typen av betonggolv man är van vid att se inne på industrier, i parkeringsgarage eller andra ställen där man valt att belägga golvytan med just betong. Så behöver det inte vara! Man kan faktiskt få fram ett riktigt snyggt golv som blänker och som är minst lika snyggt som betydligt dyrare alternativ. Det det handlar om är slipning av betonggolv och om man gör det på rätt sätt, och med rätt utrustning, så kan man få golv som ser ut nästan som om de vore gjorda av natursten eller marmor. 

Hur funkar det?

Det man gör är att man skalar av ytskiktet på betonggolvet och sedan så slipar man det mekaniskt med maskiner och diamantverktyg. Det ger ett jämnt golv som samtidigt är extremt slitstarkt och blir ett mycket bra underlag för truckar om det är ett industrigolv, men också en snygg finish som funkar äevn på platser där det estetiska är en central del. Metoden för att slipa betonggolv kräver inga kemikalier heller så det är också ett miljövänligt alternativ. 

  • Processen är miljövänlig då man inte använder kemikalier
  • Slutresultatet blir ett blankt golv som är helt slätt
  • Ytskiktet blir mycket slitstarkt

För att få ett golv som ser extra snyggt ut kan man välja att slipa djupt. Då kommer ballasten att framträda och bli en del av det nya mönstret på golvet. Metoden kan med fördel användas på alla förekommande betonggolv!  

27 Feb 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.