Behöver du hjälp av en mekanisk verkstad?

Ibland är det ju så att ett behov av vissa detaljer behövs. Det är oftast då en mekanisk verkstad man får vända sig till. En sådan är Axido, läs mer här om dem. 

Om man ska skilja mellan en vanlig verkstad och en mekanisk verkstad, så är det att den senare, de har ofta fokus på att göra små detaljer, kugghjul och annat samt att de ofta använder sig av olika typer av CNC maskiner. En mekanisk verkstad utnyttjar och använder maskiner av olika typer i sitt arbete just för att kunna skapa dessa detaljer. De som sköter om dessa maskinr har ofta även en utbildning inom det. De har bland annat olika certifikat med mera. En del av dem tituleras CNS-operatör.

Det kan en mekanisk verkstad göra för dig

Hos en mekanisk verkstad kan du få hjälp med en mängd olika saker. De sysslar bland annatg med skärande bearbetning av olika material. Sedan kan de också tillverka olika delar så väl som små detaljer. Ofta är det små detaljer som behövs i andra maskiner eller inom andra industrier. Det kan vara kugghjul, styckesdelar och mycket mer.

Kraven på standard och miljö inom just mekanisk tillverkning är hög och något som har ökat en del det är kraven på både certifiering och säkerhet. Kraven som finns på vanliga verkstäder är oftast inte lika höga som på de mekaniska. På en verkstad jobbar man ofta med att från grunden tillverka olika produkter.

13 Dec 2021

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.