Bästa sortens värme

Uppvärmning av hus och hem är ett hett ämne och har så varit länge. Särskilt vi som bor i kallare delar av världen måste lägga ner både energi och pengar för att hitta effektiva, ekonomiska uppvärmningsmetoder och idag är miljöfaktorn en ytterligare aspekt att ta hänsyn till. 

Förr eldade vi i vedspisar för att hålla inomhusmiljön varm, men sedan några decennier tillbaka har vi fler alternativ. Ju mer åren går, desto fler blir de. 

Vattenburna system

I Sverige idag är de vattenburna elementen mycket populära för de gör det möjligt att värma upp alla hemmets rum med en enhet och metod. Man kan styra värmen med stor precision och kan välja mellan en rad olika energikällor för att få in värmen. Läs gärna mer om vattenburna uppvärmningssystem på billigtvvs.se.

Golvvärme är storfavoriten

Det är inte konstigt att golvvärme är en av de stora favoriterna i svenska hem. Eftersom värme stiger så är det smart att låta den komma från golvet. Att kunna gå omkring barfota hemma på varma golv är förstås ett stort plus! Med golvvärme får man en jämna spridning av värmen också eftersom golvet täcker hela hemmets markyta. Man kan välja att ha golvvärme i utvalda rum, badrummet är t ex populärt, men allt fler lägger in golvvärme i allt fler rum. 

Visst är golvvärme relativt dyrt att låta installera, men det är en investering man får mycket tillbaka från i form av komfort. 

14 Nov 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.