Badrumsrenovering - Inget du ska göra på egen hand

Det spelar nästan ingen roll hur duktig du är som hemmafixare, när det gäller att renovera badrum så ska du alltid vara extra försiktig. I ett badrum kan man snabbt få stora problem med fuktskador om jobbet inte utförts korrekt. Man kan också bygga en ren dödsfälla med elektricitet som ska dras nära vatten. Så för din egen säkerhet, anlita proffs när du vill renovera badrummet. Har du funderingar på badrumsrenovering i Nacka kan du vända dig till NazVik Bygg och VVS som kan utföra professionella arbeten i alla typer av våtrum, och du får en garanti för att ditt badrum blir både säkert, och snyggt. 

Vad kan jag göra själv?

Det finns dock vissa saker du kan göra på egen hand när du utför en badrumsrenovering i Huddinge, Nacka eller var du nu befinner dig i landet. Det du kan göra är:

  • Ta bort gammal kakel - Tänk på att använda ansiktsmask för att inte andas in dammet och se till att du har någonstans att slänga skräpet med en gång. 
  • Riv bort våtrumsmattor - De kan sitta ganska hårt, det går att hyra verktyg som underlättar detta jobb.
  • Ta ut badkar, toalettstol, handfat - Glöm inte att stänga av vattnet! Om du är osäker, be din entreprenör fixa denna del av rivningen. 
  • Välj nytt till badrummet - Kanske den roligaste delen av ett renoveringsarbete. Att välja nytt badkar, nytt handfat och även välja både färger och utseendet på det nya badrummet. 

Gör inget innan du pratat med det företag som ska utföra renoveringen. det kan finnas saker du bör undvika att röra, och att ha samråd med experterna innan du går loss med kofot och hammare kan spara dig pengar. 

14 Feb 2019

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.