Att äga ett hus

Att bygga ett hus är en sak, att äga hus en annan. I denna artikel på Konsumentverket kan du läsa vad det kostar att äga ett hus. Men det är inte bara kostnader det handlar om när det kommer till att äga hus. Det finns en mängd fördelar och nackdelar med att bo i en villa. Det är sånt du ska fundera inför ett husköp eller ett bygge av hus.

Fördelar med att bo i villa

Villa är ofta den bostadstyp de flesta vill bo i. Många gånger för att det ger en stor frihet i egna val och att man inte behöver anpassa sig efter andra. Att bo i en villa kan kännas harmoniskt och lugnt, i och med att det är ditt alldeles egna boende och du bestämmer allt själv. Det är även en stor frihet när det kommer till renoveringar och förändringar av villan. Sedan är det allt som oftast en trädgård som hör till och du är fri att bygga pool, soldäck, altan osv. Du behöver inte ta hänsyn till några regler vad gäller husdjur samt att du har tillgång till allt nödvändigt och du behöver inte dela detta med grannar, som tvättstuga till exempel.

Nackdelar?

Allt är ju inte en dans på rosor, så det är ju klart det finns ett par nackdelar med att bo i villa.  Det krävs en del av villaägare. Det krävs mycket jobb för att hålla både villan och tomten i skick, i och med att dessa ofta är mycket större än vid andra boendeformer. Det finns ingen hyresvärd om något skulle gå sönder, utan du får själv stå för reparation och kostnader.

 

15 Feb 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.