Är det jobbigt att äga en fastighet?

När man hyr sitt boende är det väldigt enkelt. Om något går sönder, eller om något inte funkar som det är tänkt, är det bara att lyfta på luren och be hyresvärden komma och kolla. Eller fylla i en serviceanmälan så kommer en vaktmästare och fixar problemet. Så enkelt är det inte om du äger ditt eget hus eller en egen lägenhet. Då är det du som är din egen hyresvärd så att säga och det är upp till dig att fixa problemen på egen hand. Det kan bli lite överväldigande om man inte är beredd på att man har det ansvaret men om du frågar mig, så är det värt det! 

Fördelarna överväger nackdelarna

Att äga sitt eget boende, att vara fastighetsägare, är en så pass mycket större frihet att det är värt alla de små bekymmer som följer med. Se bara till att du har en liten buffert för oväntade utgifter så kommer du att trivas som ägare av ditt eget boende. Funderar du på hur det är att ha sitt eget boende, eller om du är på väg att köpa så finns det gott om tips om fastigheter på nätet. Läs gärna om det innan du köper ditt hem, så slipper du få överraskningar. saker som jag brukar tipsa om är att alltid kolla över saker som elen, vatten och avlopp samt skicket på taket. Övriga saker kan man alltid fixa efter hand, men de sakerna blir ofta lite mer akut om det krånglar. 

19 Dec 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.