Är det dags att byta ut golvet?

I alla hus finns det ju golv och de slits ju ut en hel del med åren, med tanke på att man dagligen går på dem. Kanske det är så att dina golv är slitna och du känner det är dags att göra något åt saken? Eller har du bara tröttnat på utseendet och vill få in något nytt? Det kan vara smart att anlita en golvläggare i Göteborg som gör det åt dig. Men du kan så klart lägga golv på egen hand med, om du känner att du är händig nog. 

Välja golv

Oavsett om du väljer att anlita en golvläggare i Göteborg eller gör det på egen hand, så ska du ju välja vad det är för golv som ska läggas. Det finns ju golv i en massa olika material och färger idag att välja mellan. Det som är lättast att lägga på egen hand är klickgolv. Då klickar man bara fast det så att säga. Andra golv som finns är vinylgolv, trägolv, laminat, plastmatta och mycket mer. Det är bra att fundera på vad rummet används till. Det för att få rätt golv. I hallen och badrummet är det ofta bra att satsa på klinker. Då kan du kombinera med golvvärme. I köket passar det ofta bra med laminatgolv eller vinylgolv.

Trägolv är snyggt, men bör inte läggas i rum där de snabbt slits ut, de är ju mindre tåligt. Välj golv som är snygga att se på och sköna att gå på.

1 Feb 2021

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.