Använda asfalt hemma?

Asfaltering, det är något många förknippar med vägar, som man kör bil på, men detta material går även att använda hemma. Det är många som väljer att använda asfalt till sin uppfart till exempel, så att det är enklare att parkera och hålla ordning på denna del av din tomt. Det finns även de som på sin tomt anlägger en liten del med asfalt, för att ha som uteplats eller liknande. Men är det då dyrt att asfaltera? Nja, allt är ju relativt. Det är klart att det kostar pengar att asfaltera, men det kan samtidigt vara värt det. Ni kan dessutom gå samman flera grannar och passa på att alla asfaltera era uppfarter.

Andra material för uppfarten?

Om du inte vill satsa på asfalt så finns det så klart andra material att ha istället. Det går att stenlägga uppfarten till exempel, eller varför inte satsa på betong? Det finns även de som föredrar singel, eller småsten på sin uppfart, eller gårdsplan. 

Oftast kräver alla material ändå samma sorts underarbete, så det är bara det du ska ha på ovan som du ska bestämma dig för. En del material kan du anlägga helt själv, medan andra sorters material kräver att du anlitar någon för att anlägga. Det bästa är att höra med en firma vad de olika materialen kostar och sedan bestämma dig utfrån det och vad du känner att du vill lägga nr det kommer till kostnader för det.

10 Feb 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.