Alla behöver fixa taket ibland

Det är få saker som är så snyggt som ett gammalt tak men även de måste ibland bytas ut eller lagas. Oavsett om det gäller plåttak, tegeltak eller andra typer av tak så är det alltid en mycket god idé att anlita professionella takläggare. För dig som bor i de västra delarna av Sverige finns det en firma som heter Engman Tak som sysslar med att lägga tak i Göteborg och de tar sig an både små och stora projekt. Så har ditt tak smärre problem, eller om du behöver byta ut det helt och hållet så är de ett bra företag som alltid jobbar med enbart typgodkända material. Du får helt enkelt ett tak du kan lita på, från ett företag som har god renommé. 

Ett taks livslängd

Generellt sett kan man säga att ett normalt tak har en livslängd på mellan 30 till 40 år. Denna tid förkortas avsevärt om taket inte underhålls. Du som är villaägare bör kontrollera ditt taks välmående en till två gånger per år för att alltid vara säker på att det håller tätt och inte behöver lagas. Om du upptäcker att pannor har spruckit, eller om det finns fukt på insidan av taket, så bör du kontakta en expert. För dig som då behöver en takläggare i Borås är Engman Tak också lämpliga att kontakta. De utför nämligen jobb även i just Borås med omnejd och också Uddevalla utöver att de finns i Göteborg. Glöm inte att kolla ditt tak nu på våren! Det kan behövas en liten fix efter vintern! 

29 Apr 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.