Alla aspekter på arbetsplatsen

På arbetsplatser, vilka som helst, så finns det två perspektiv på trivsel. Det är i första hand de övergripande faktorerna som är viktiga - att man har goda arbetsvillkor, ett fint arbetsklimat och en bra lön som gör att man känner att man trivs på jobbet. Sedan är det detaljerna och många gånger är det de små detaljerna som gör skillnad.

Klädskåp och andra detaljer ökar trivseln

Jag märkte det själv en gång för inte så länge sedan. Vi har ett rum på jobbet där alla tidigare har fått hänga av sig kläder och annat när de kommit in för möten, lunch, kaffe osv. Allt man bar med sig till jobbet, som i vår bransch - byggbranschen - kan bli en hel del, bara slängdes in i en öppen yta som bara försetts med några få krokar (som såklart alltid var upptagna). Jag försökte alltid lägga min jacka, mina skor och alla bälten och grejer snyggt och prydligt i en hög, men det var sällan jag kom tillbaka till denna avlastningsplats och fann sakerna i samma prydliga hög. 

Så en dag så investerade man i klädskåp och detta tidigare helt tomma rum fick en massa snygga skåp där var och en kunde hänga och lägga in sina kläder och grejer under tiden man var inomhus. Var och en fick ett eget skåp också, så att man till och med kan låsa grejerna om sig om man vill. Det ökar ju inte bara säkerheten utan också trivseln och en till synes så liten sak kan faktiskt göra stor skillnad. Just denna typ av "små" investeringar tipsar jag ofta verksamhetschefer om.

6 Apr 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.