5 anledningar till att du ska anlita experter

Det började med Martin Timell, sedan kom arga snickaren och helt plötsligt var teverutan full av hantverkare som visade hur enkelt det var att göra saker på egen hand. Med resultatet att glada hemmapulare (som inte har en aning om vad som är fram och baksida på en hammare) började renovera och restaurera hemma. Behöver jag säga att det inte alltid blev som det skulle? Här kommer 5 skäl till att du borde anlitat en professionell byggentreprenör istället för att göra det på egen hand. 

Försäkringar kan sluta gälla

Den första, och största anledningen, är att det du gör hemma kan få katastrofala följder. Det kan börja brinna, du kan få vattenskador och delar av ett hus kan rasa (det HAR hänt att folk plockar bort en bärande vägg till exempel) och det finns inte många försäkringsbolag som skulle ersätta ren dumhet. 

Fyra andra skäl

  1. Skaderisken: Det är inte ovanligt att hemmafixare skadar sig. Det går väl an att slå sig med hammaren på tummen men när det är en cirkelsåg eller motorsåg inblandad ... 
  2. En plan: Det är lätt att riva ner, men svårt att bygga upp. Det är också därför många hemmaprojekt blir stillastående. 
  3. Pengar: man kan lätt tro att det blir billigare att göra det själv men då glömmer man bort att det kostar att göra fel ... 
  4. Förhållanden kan spricka: Om du anlitar en byggentreprenör för jobbet så kan du istället lägga den tiden på din familj och de du älskar. Det är värt mer än många tror och det är många skilsmässor som har sin grund i en misslyckad renovering. 

 

22 Nov 2020

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.