Konsten att välja rätt trappa till sitt hem

När man bygger ett nytt hus med flera våningar är det oftast inte ett stort problem. Husleverantören har då ofta redan förberett olika trappor du kan välja mellan och som då passar in i huset både estetiskt och konstruktionsmässigt. Ska du däremot renovera ett hus, eller inreda en vindsvåning så behöver du fundera på vilken typ av trappa du vill ha. Är det ett modernt hem så bör du satsa på även en modern trappa, precis som vi ser på bilden, och har du ett mer gammaldags hem kanske du ska satsa på att följa den linjen och då välja en klassisk trätrappa istället. 

Tänk även på formen

Om du ska installera en ny trappa inomhus är det inget som säger att du måste ha en specifik form på trappan. Du väljer själv vilken form av trappa du vill ha så länge den passar och fyller sitt syfte. Hos Nordiska Trappor får du hjälp att välja den trappa som passar bäst till ditt hus och där kan du välja mellan raka trappor, u-trappa, spiraltrappa eller en annan form. De kommer hem till dig och utför mätningar och ritar sedan upp en 3D-ritning som gör att du kan se det färdiga resultatet innan du bestämmer dig. Det är helt kostnadsfritt att konsultera dem och du får alltid professionell hjälp. Tillsammans diskuterar ni utseendet på trappan, formen och också material och när du sedan har bestämt dig kommer de och monterar den åt dig. 

14 Dec 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.