Plåt eller tegel till taket?

När det gäller tak så finns det ju idag olika alternativ att välja på. Det vanligaste inom tak, det är plåt och det är tegel. Om du vill ha ett bra plåttak så kan BTF Plåtslageri hjälpa till med det. Plåttak kan komma i olika stilar, färger och former. Just tak av plåt är något som har kommit att bli allt mer efterfrågat. Det eftersom det faktiskt är ett mycket bra material för tak. Det är hållbart så väl som det är snyggt att se på. Ett plåttak har även många praktiska fördelar. Bland annat är det slitstarkt. Det är hållbart, samt att det är vattentätt, brandsäkert, vindbeständigt, tåligt och motståndskraftigt. Det kräver då inte lika mycket underhåll.

När det gäller tegeltak

Om du funderar på att lägga tegeltak, så är även det ett bra alternativ. Tegel är ett material som har använts länge och det är ju även snyggt med ett tak i tegel. Dessutom är det hållbart. Sköter du om ditt tegeltak, så kan det hålla i upp till 100 år! Dock är det viktigt att se över ditt tegeltak med jämna mellanrum. Rensa bort kvistar och löv, ta bort mossa samt göra taktvätt lite då och då.

Välj ett passande tak

Om du ska lägga tak och funderar på om det passar bäst med tegel eller med plåt, hör med BTF Plåtslageri, för de erbjuder båda delarna. På deras sida kan du även läsa mer om dessa olika tak.

2 Jul 2021

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.